Bitcoin futures worden steeds populairder onder grote professionele beleggers. Althans de futures van CME Group. Zo zei het handelshuis en kwam daarnaast met cijfers. Volgens deze is het aantal open futurescontracten met 61 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden.

CME Group verhandelt bitcoin futures sinds eind 2017. De futures van CME worden in dollars afgehandeld. Er komt dus geen transactie met bitcoins bij kijken. Bij de bitcoin futures van Bakkt is dat wel het geval. Deze worden pas recent verhandeld.

Volgens CME stonden er in het derde kwartaal 4.629 contracten uit. In het derde kwartaal van 2018 waren dat er 2.873. Als reactie op de cijfers zei het handelshuis uit Chicago:

Het volume uit institutionele kant blijft hoog, met 454 nieuwe accounts toegevoegd, vergeleken met 231 in het derde kwartaal van 2018.

Andere data bevestigd ook groteĀ  interesse van professionals

Ondanks de gedaalde prijs van een bitcoin neemt de interesse onder professionele beleggers toe in de digitale munt. Enkele maanden geleden noteerde een bitcoin nog op zo’n 13.000 dollar en nu op iets meer dan 8.000 dollar.

Het handelshuis uit Chicago bevestigd de interesse uit professionele hoek niet alleen met het aantal nieuwe accounts. Het aantal grote bitcoinhouders is namelijk ook toegenomen. Namelijk naar 47 in het derde kwartaal, van 45 in het tweede. In 2018 waren er in het derde kwartaal nog slechts 34 grote bitcoinhouders.

Als definitie van een grote bitcoinhouder stelt CME een partij (of beter gezegd een account) die 25 of meer bitcoins bezit. Bij een prijs van 8.000 dollar per bitcoin heeft een dergelijk account een dollarwaarde van 200.000.

Bakkt futures

In tegenstelling tot de bitcoin futures van CME doen de futures van Bakkt het vooralsnog minder goed. Bij de futures van Bakkt worden fysieke bitcoins afgeleverd als het contract afloopt. De markt had hoge verwachting van deze futures, in de zin dat professionele beleggers stonden te springen om in de Bakkt futures te handelen. Dat bleek alleen niet het geval te zijn.

Toch stellen marktkenners dat de grote populariteit van deze futures nog moet komen. Aangezien professionele beleggers eerst de kat uit de boom kijken.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties