Wie nog geen bitcoins heeft, doet er een goede zaak aan deze te kopen. Althans volgens een technische indicator die een bullish signaal afgeeft. De vorige keer toen deze indicator triggerde, steeg de grootste digitale munt ter wereld met 170 procent.

In 2020 is een bitcoin al flink gestegen. Van ongeveer 7.000 dollar naar 10.000 op dit moment. Deze stijging zal doorzetten volgens de ‘golden cross’. Een signaal dat in de technische analyse als zeer bullish wordt gezien, omdat het 50-daags gemiddelde het 200-daags gemiddelde van onderaf snijdt.

‘Go Long or Go Home’

Volgens Keith Wareing, marktanalist bij Cointelegraph, is er een grote kans dat ook deze ‘golden cross’ voor een flinke stijging in de markt zal zorgen. Een dergelijke kruising van de twee gemiddeldes komt niet vaak voor, maar als deze voor komt, dan is het menens. Wareing zei op twitter:

De laatste keer dat dit gebeurde steeg de Bitcoin met 170% in minder dan 60 dagen.

Daaraan voegde de analist nog toe “Go Long, or Go Home”. Een gelijke stijging zal betekenen dat een bitcoin nog net voor de halving 26.000 dollar zal bedragen, dus zijn oude all-time-high zal verbreken.

Bron: ZeroHedge

Foto: iStock