De Bitcoin zal tijdens de volgende stierenmarkt ergens tussen de 60.000 en 100.000 dollar noteren. Dat voorspelt Naeem Aslam, topanalist bij ThinkMarkets. Daarnaast stelt Aslam dat de Bitcoin een reputatie als veilige haven begint te ontwikkelen bij beleggers.

Onlangs, op 17 juni, voorspelde Aslam nog dat een bitcoin over enkele weken 10.000 dollar zou bedragen, omdat er steeds meer interesse van professionele beleggers is. Nog geen week later doorbrak een bitcoin de 10.000 dollar.

Wel is het zo volgens Aslam dat er enkele hordes zijn voor beleggers. De topanalist ziet 20.000 dollar en 50.000 dollar als kritieke punten. Wanneer 20.000 dollar wordt doorbroken, dan zal men optimistischer zijn in de markt. De koersdoelen zullen daarom worden opgeschoven naar 50.000 dollar. Eenmaal de 50.000 dollar doorbroken, dan wordt het koersdoel 100.000 dollar, volgens Aslam.

De Bitcoin als veilige haven

Naast de enorme rally die de Bitcoin nog voor de boeg heeft, bestempelde Aslam de Bitcoin als veilige haven. De Bitcoin is volgens de analist een manier om risico te vermeiden. Hij vergeleek de Bitcoin dan ook met goud.

De analist merkte op dat allebei de activa in de laatste twee maanden hard zijn gestegen. Dat duidt volgens hem op een gebrek aan vertrouwen in de aandelenmarkt, die gepaard gaat met de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast ziet Aslam de onrust in het Midden-Oosten als een drijfveer voor het diversifiëren van portefeuilles.

De Bitcoin heeft nu de reputatie als veilige haven om waarde op te slaan, volgens de analist. Daaraan voegde hij toe dat er bewijs is dat beleggers hun kapitaal parkeren in de grootste cryptomunt ter wereld.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties