De Bitcoin is niet meer wat het geweest is en dat in negatieve zin. Tenminste zo zegt Erik Finman, die op zijn 18e miljonair werd van de digitale munt. Volgens Finman moet de gemeenschap en de technologie van de Bitcoin veranderen, wil de digitale munt vooruitkomen.

In 2011 kocht Finman op 12-jarige leeftijd voor 1.000 dollar bitcoins, wat zijn leven zou veranderen. In de vroege dagen van de digitale munt was er volgens de investeerder veel meer eenheid in de gemeenschap en was de technologie van de munt nog van de hoogste plank. Nu is dat nier meer zo. Finman zei:

Het is niet meer wat het geweest is. Bitcoin was geweldig. Het was geen vooraanstaande technologie, maar technologie van de hoogste plank! Je voelde de energie die het uitstraalde. Iedereen voelde zich verenigd in de missie. Dat waren één van de mooiste momenten uit mijn leven.

‘Gemeenschap heeft het niet goed’

Eind 2018 uitte Finman voor de eerste keer kritiek op de Bitcoin. Volgens hem zal de digitale munt niet de grootste blijven op de lange termijn. Tenminste als het op de huidige koers doorgaat. Finman voegde aan zijn verhaal toe:

De tijden van vereniging en vooruitstrevende technologie liggen in het verleden. Ik geef zeker om de Bitcoin, maar de gemeenschap krijgt het niet bij het rechte eind in mijn visie. Ik heb geprobeerd om het te veranderen in de gemeenschap, maar dat leverde vijanden op. Nog steeds zijn er goede en enorm slimme mensen in de gemeenschap die aan het technologische probleem werken.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties