In 2019 ben je weer hot als je het over bitcoins hebt. De munt heeft dit jaar een enorme rally achter de rug. Zo steeg de grootste cryptomunt ter wereld al meer dan 100 procent. Wat mogen we nog verwachten voor het komende jaar? Is 2019 het nieuwe 2017?

De volgende grafiek stelt van niet. Gebaseerd op enkele technische indicatoren en een fundamentele is hetgeen dat we kunnen verwachten een enorme crash…

Op basis van de drie indicatoren zien we dat de Bitcoin dicht bij een huidige top zit, of deze al heeft bereikt. De laatste drie keer dat het huidige signaal werd gegeven, kende de Bitcoin een crash van minimaal 80 procent!

De RSI, MFI en NVT Signal

Op twitter verscheen de grafiek die het koersverloop van de Bitcoin weergeeft op wekelijkse basis. Daarnaast zijn er drie indicatoren te zien: de RSI, MFI en het NVT Signal. Deze geven allemaal een oversold signaal aan.

De RSI en de MFI zijn oscillators, gebruikt in de technische analyse, die de relatieve prijsstijging aangeven. Het NVT Signal is een indicator die verhouding tussen huidige marktwaarde van de Bitcoin en het on-chain volume weergeeft. Het on-chain volume geeft aan hoeveel waarde er op de blockchain van de Bitcoin wordt verschoven.

De laatste keer dat al deze indicatoren op wekelijkse schaal oversold waren, was in december 2017.

Bron: Twitter

Foto: iStock

Reacties