2020 is nog niet een heel goed jaar voor de koersen van cryptomunten. Wel is het dat voor de activiteit in decentrale applicaties. Ook wel Dapps genoemd. Deze maken gebruik van een blockchain, zoals die van Ethereum.

Voorheen leken Dapps alleen goed voor speculatie, maar nu lijken er ook echte use cases te ontstaan. Tenminste als we het rapport van Dapp Review mogen geloven. Het totale transactievolume steeg in Q1 van 2020 met 82,2 procent naar 7,9 miljard dollar.

De blockchain met de meeste activiteit is veruit Ethereum, gevolgd door EOS en Tron. Gezamenlijk goed voor 99,1 procent van alle activiteit op blockchains.

Veel groei in DeFi

De grootste groei in alle Dapps is te wijten aan Ethereum. Hier steeg het volume met 652 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Een belangrijk deel van deze groei komt door DeFi, oftewel Decentralized Finance. Met DeFi kan men via de blockchain bijvoorbeeld aan een lening komen, zonder de tussenkomst van een bank. Enkele projecten die onder DeFi vallen zijn Maker, Compound, bZx en Augur.

Naast DeFi zijn er ook een aantal andere sectoren die veel activiteit hebben in het netwerk van Ethereum, zoals decentrale handelsplatformen.

Fake adressen

Ondanks de autonome groei, is een groot gedeelte van de activiteit op blockchains fake. Althans een groot gedeelte van de activiteit is te danken aan risicoprojecten, zoals piramidespellen. In deze vindt veel nepactiviteit plaats om statistieken te manipuleren, volgens Dapp Review.

Dapp Review zegt dat 243.252 actieve adressen te linken zijn aan risicoprojecten van de totaal 422.871 actieve adressen bij Ethereum in Q1 van 2020.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties