Decentralized Finance, ook wel DeFi genoemd, is de hype van het moment in de crypto-wereld. DeFi heeft in een paar jaar tijd een proces gecreëerd waar traditionele financiers honderden jaren nodig hadden om dit proces te perfectioneren. Volgens Neo oprichter, Da Hongfei is de DeFi-hype dan ook nog maar net begonnen.

DeFi zijn financiële diensten op de blockchain van voor nu voornamelijk Ethereum. Het is veel belovend omdat het financiële processen digitaliseert en tussenpersonen dus overbodig maakt. Nu is het bijvoorbeeld al mogelijk om te handelen, verzekeren en financieren zonder dat hier een medewerker, vragenlijst of verificatie bij komt kijken.

De infrastructuur van DeFi heeft in het begin een goede start gemaakt. Nu is het echter tijd om meer toepassingen te ontwikkelen die op DeFi gebouwd zullen worden.

Da is van mening dat de nieuwe trend tal van nieuwe financiële mogelijkheden in de financiële arena heeft gebracht. DeFi zal daarom een belangrijke impact hebben op het toekomstige economische leven. Da voorspelt dat mensen in de toekomst geen behoefte meer zullen hebben aan banken als ze zich volledig richten op de diensten van DeFi.

In China lijkt dit scenario zich al te voltrekken. Da stelt:

Mensen in China lijken dit steeds meer te doen. Zij doen verschillende financiële transacties zonder hiervoor naar de banken te gaan.

Nieuwe toepassingen

Da Hongfei en medeoprichter van Binance He Yi, onthulden in een livestream dat Neo en Binance actief op zoek zijn naar nieuwe DeFi-toepassingen.

Een van die toepassingen is Flamingo. Flamingo stelt gebruikers in staat om te handelen en om liquiditeit te verschaffen. Binance kondigde aan dat het Flamingo op 23 september in zijn launchpool heeft opgenomen. Binance en Neo zijn ook op zoek naar de verdere opbouw van DeFi infrastructuur.

Van de grote economische grootmachten ziet vooral China potentieel in de hype. Er wordt onderzocht om een platform te bouwen voor de naleving van de regelgeving. Dit platform zou een brug kunnen slaan tussen wereldwijde DeFi-toepassingen en overheidsregulering.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties