Deutsche Bank, de grootste bank in Duitsland, heeft er vertrouwen in dat de digitale valuta van centrale banken, ofwel CBDC, in de toekomst cash geld zullen vervangen. De bank roept Europa dan ook op om de ontwikkeling van deze digitale munt te versnellen.

De onderzoeksafdeling van de bank publiceerde een nieuw rapport met economische prognoses en voorstellen om de economieën te helpen herstellen die zwaar getroffen zijn door de Covid-19 pandemie.

In het rapport stelt Deutsche Bank dat de huidige Covid-19 pandemie de digitale geldrevolutie heeft versneld. Volgens hen zal deze revolutie uiteindelijk de CBDC’s zoals de Chinese digitale yuan of de Zweedse e-krona, in staat stellen om cash geld op lange termijn te vervangen.

Deutsche bank roept de nationale overheden en particuliere bedrijven dan ook op om werk te maken van alternatieven voor cash.

De tijd dringt

In het rapport waarschuwt Deutsche Bank de Europese beleidsmakers voor de risico’s van het niet ontwikkelen van een eigen digitale valuta, als reactie op de vooruitgang die China en Zweden hebben geboekt.

De bank argumenteerde dat wanneer Europa een achterstand heeft op andere landen, deze landen de adoptie van hun munt kunnen afdwingen aan de Europese bedrijven.

Deutsche Bank riep Europa op om de ontwikkeling van een digitale munt te versnellen om de euro en de bestaande geopolitieke situatie te versterken.

Deutsche Bank besluit:

Om dit te volbrengen, moeten we een onafhankelijke Europese betaaloplossing hebben.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties