Het volgende decennium dat voor de deur staat zal fiatmunten vervangen door crypto. Althans dat is een voorspelling van Jim Reid, strateeg bij Deutsche Bank. De reden daarvoor is de voorkeur van mensen voor digitale middelen en anonimiteit.

Reid deed de voorspelling in het ‘Imagine 2030‘ rapport van Deutsche. Het rapport erkent dat een voorspelling slechts een voorspelling is en dat er natuurlijk helemaal geen garantie is dat het uitkomt. Naast crypto dat fiat vervangt doet Reid nog een negental voorspellingen.

De ondergang van fiatgeld

Een van die voorspellingen is ook de ondergang van van fiatgeld, dat natuurlijk overlap heeft met de vervanging van crypto. Volgens Reid zijn de instanties die het huidige systeem in stand houden (zoals centrale banken) fragiel. Dat zal er uiteindelijk toe leiden dat in 2030 de vraag voor alternatief geld groter is.

Reid stelt zich daarom deze vraag:

Zal fiatgeld het dilemma overleven hoe overheden hogere rendementen zullen matchen met recordschuld? Dat is de vraag van een miljoen dollar (of bitcoins) voor het komende decennium.

Crypto kan niet achteroverleunen

Wel zal crypto aan een aantal voorwaarden moeten voldoen, wil het de rol van fiat overnemen. Het zal allereerst het vertrouwen van overheden moeten winnen, dat betekent dat de prijs stabiel en de markten liquide moet worden.

Volgens Reid zal dit worden bereikt door de infrastructuur om cryptomunten heen. Zoals mobiele apps en betaalproviders die crypto omarmen.

Wel zal de omarming van crypto nieuwe problemen met zich meebrengen volgens de strateeg. Want de digitale munten zijn afhankelijk van elektriciteit en vatbaar voor cyberaanvallen en digitale oorlogen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties