Ethereum heeft een belangrijke upgrade ondergaan, genaamd Istanbul. De hardfork van de cryptomunt werd geactiveerd in blok 9.069.000 en bevatte zes belangrijke upgrades. Bijvoorbeeld een integratie met de blockchain van Zcash en transactiekosten liggen lager.

Instanbul is de achtste belangrijke upgrade van Ethereum en daarmee nadert de tweede grootste blockchain de overgang naar Ethereum 2.0. Dat betekent dat Ethereum zal overgaan naar een Proof-of-Stake protocol in plaats van een Proof-of-Work protocol.

Uitdaging voor devs

Momenteel is het netwerk van Ethereum bezig aan een grote transitie naar Ethereum 2.0. Terwijl veel applicaties gebruik maken van de blockchain. Dat zorgt er voor dat ontwikkelaars van Ethereum voor een lastige opgave staan. Want ze moeten de upgrades uitvoeren, zonder dat het applicaties in de weg staat.

Aragon, een applicatie die gebruik maakt van Ethereum, is bijvoorbeeld door de huidige hardfork getroffen. 680 smartcontracten die Aragon gebruikte, doen het door de upgrade niet meer. Toch steunt Aragon de vooruitgang in Ethereum.

Istanbul is namelijk de laatste upgrade die het Ethereum protocol heeft ondergaan voordat de overgang naar Ethereum 2.0 begint. De overgang naar Ethereum 2.0 wordt ook wel Serenity genoemd en zal in verschillende fases worden afgewerkt.

Ethereum ontwikkelaars hopen dat het project in 2022 een heel eind klaar is. Toch is dat niet met zekerheid te zeggen, aangezien er onderweg altijd obstakels kunnen ontstaan.

Belang van Serenity

Als Serenity eenmaal is uitgerold, dan zou Ethereum transacties op grote schaal aan moeten kunnen en dus met grote betaalnetwerken als Visa moeten kunnen concurreren. Momenteel is het gebrek aan transactiecapaciteit een van de grootste obstakels voor cryptomunten. En in het bijzonder voor Ethereum, omdat verschillende applicaties hierdoor tegen limieten op de blockchain aanlopen.

Naast een grotere transactiecapaciteit zullen er ook andere features worden toegevoegd, zoals verbeterde privacy.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties