De nieuwe normale bodem van de Bitcoin is 10.000 dollar. Zo gelooft Nigel Green, CEO van deVere Group. En in de nabije toekomst kan zal de Bitcoin makkelijk 15.000 dollar aantikken, volgens de CEO. Hij onderbouwt zijn voorspelling met 4 redenen.

DeVere Group is een van ’s werelds grootste financiële adviseurs. Begin 2018 richtte de adviseur een speciale cryptotak op, genaamd deVere Crypto. Volgens Green zullen we niet heel veel lager als de huidige stand gaan. Zo zei hij:

Het fluctueert rond deze prijs [10.000 dollar]. Als het onder dit niveau zit, schiet het weer omhoog. We hebben dit maandag nog gezien, toen Bitcoin in enkele minuten 10.500 dollar raakte.

4 redenen waarom we binnenkort 15.000 dollar raken

Eerder deze maand voorspelde Green dat een bitcoin in korte tijd 15.000 dollar zou raken. De CEO is daar nog steeds van overtuigd, en gaf 4 redenen waarom hij dat denkt.

De eerste reden waarom de Bitcoin 15.000 dollar zal raken is door geopolitieke risico’s:

Ten eerste, geopolitieke risico’s, zoals de handelsoorlog en Brexit, worden intenser en beleggers willen daarom meer beleggen in decentrale, niet aan de staat gebonden, veilige digitale munten, zoals bitcoins, om ze tegen deze tumult, die in traditionele markten plaatsvindt, te beschermen.

De tweede reden voor de stijging is de technische verbeteringen van het netwerk, volgens Green.

Ten tweede verbetert het netwerk zich in technische zin. Bijvoorbeeld de hashrate van de Bitcoin die recentelijk een nieuw record heeft bereikt. Dit geeft beleggers meer vertrouwen.

De derde reden voor de stijging is de aankomende halving van de Bitcoin in mei 2020:

Ten derde zal de halving in 2020 helpen de prijs omhoog de stuwen. De geschiedenis leert dat er typisch een aanzienlijke piek ontstaat in de prijs van een bitcoin als gevolg van de halving-gebeurtenis.

De laatste, en misschien wel de belangrijkste, reden is volgens Green het publieke besef dat groeit:

Ten vierde, en wellicht de belangrijkste, is dat het publieke besef structureel groeit. Cryptomunten, en in het bijzonder Bitcoin, maken een steeds groter deel uit van mainstream finance. Dit wordt niet alleen bewezen door de financiële sector, waar grote banken steeds vaker naar crypto kijken. Maar ook door grote namen in tech en retail.

Bron: London loves Business

Foto: iStock