In 2020 zal de opbrengst voor miners op de Bitcoinblockchain halveren en dat zal grote impact hebben op het netwerk. Geschat wordt dat de ‘block reward halving’ eind mei 2020 zal plaatsvinden. LedgerX – een gereguleerd handelsplatform voor Bitcoinderivaten – maakt het binnenkort mogelijk om op deze datum te speculeren.

Dit is niet simpelweg een manier om extra geld te verdienen, stelt LedgerX. Het is een zeer efficiënte manier voor miners om zich te hedgen tegen een hogere kostprijs van een bitcoin. LedgerX geeft een voorbeeld:

Stel je voor dat je een olieproducent bent, zoals Exon Mobile en je weet dat je op een dag in 2020 het aantal vaten olie dat je kan produceren zal halveren, voor altijd. Maar je weet niet zeker welke datum dit is. Dit zou grote impact hebben op de geplande investeringen en operaties.

Hoe werkt de ‘Bitcoinhalvering’?

Miners op de Bitcoinblockchain krijgen per gecreëerd block een beloning. Momenteel is deze 12,5 bitcoin en deze was 50 bitcoin per gecreëerd block. Na elke 210.000 gecreëerde blokken op de blockchain wordt de opbrengst voor een miner gehalveerd. De volgende halvering zal plaatsvinden op bloknummer 630.000.

Wanneer dit gebeurt, zal de opbrengst voor een miner dus ook halveren en dat kan grote gevolgen hebben voor de operaties van de miners. Aangezien de efficiëntste miners op het moment slechts een kleine winst maken.

Contracten van LedgerX

Daarom komt LedgerX met een oplossing voor miners. Ze kunnen speculeren op de dag van de halvering. LedgerX biedt vijf verschillende contracten aan met datums die variëren van 27 maart tot 31 juli.

Als de halvering voor de datum op het contract plaatsvindt, dan zal LedgerX de koper van het contract uitbetalen. Miners die minder risico willen lopen op een plotse halvering van de opbrengsten kunnen zich zo verzekeren.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties