Forbes publiceerde onlangs zijn jaarlijkse ‘Fintech 50‘ lijst, waarin het de meest belovende fintech bedrijven opnoemt. De lijst kent ook cryptobedrijven. Dit jaar slechts zes, vorig jaar waren het nog 11 bedrijven die de lijst haalden.

Niet gek, want de cryptomarkt werd – en wordt nog steeds – geteisterd door een hevige berenmarkt. Toch wisten drie bedrijven hun debuut te maken in de lijst van Forbes.

Ripple

Ripple is het bedrijf achter de cryptomunt XRP. Voor het vijfde jaar op rij staat het bedrijf in de lijst van Forbes en daarmee is het het langst dienende cryptobedrijf in de lijst.

BitFury

BitFury staat bekend als het grootste niet-Chinese miningbedrijf van cryptomunten. Het staat nu voor het tweede jaar op rij in de lijst van Forbes. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf gaat echter verder dan alleen minen. Zo wordt het in de lijst van Forbes als ‘full-service blockchain firm’ omschreven.

Coinbase

De derde veteraan in de ‘Fintech 50’ lijst is Coinbase, een van de grootste cryptohandelsplatforms ter wereld. Coinbase staat voor het derde jaar op rij in de lijst van Forbes. Dat is mede te danken aan het feit dat professionals bij Coinbase nu over-the-counter (OTC) kunnen handelen.

Circle

Circle is de eerste debutant in de lijst van Forbes. Het bedrijf is door onder andere Goldman Sachs leven ingeblazen. Cricle richt zich op handel, investeringen en betalingen met cryptomunten.

Zo heeft het bedrijf een stablecoin ontwikkeld – USDC – die verhandelbaar is op Coinbase. Ook heeft het dit jaar het cryptohandelsplatform Poloniex overgenomen voor 400 miljoen dollar.

Gemini

Gemini, een cryptohandelsplatform,  is een andere nieuwkomer in de lijst. Het bedrijf is gestart door de Winklevoss tweeling – twee broers die miljardairs zijn geworden door in de Bitcoin te investeren.

Gemini kenmerkt zich door te werken in lijn met de cryptoregelgeving in de Verenigde Staten.

Axoni

Axoni is wellicht het minst bekende bedrijf in de lijst van Forbes. Het is wederom een van de nieuwkomers. Axoni richt zich op de bouw van blockchainoplossingen voor kapitaalmarkten. Daarmee heeft het bedrijf enkele partnerschappen kunnen sluiten met grote financiële instituten volgens Forbes.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties