Voor het eerst sinds enkele maanden noteert een bitcoin weer boven de 10.000 dollar en flirt momenteel zelfs met de grens van 11.000 dollar. Is de huidige rally er één van formaat en zal de Bitcoin deze keer wel de 10.000 dollar handhaven? Waarschijnlijk wel, meent Philip Gradwell, hoofdeconoom bij Chainalysis, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in blockchains.
In het afgelopen jaar heeft de Bitcoin de 10.000 dollar verschillende keren doorbroken, alleen steeds werd de magische grens na een relatief korte tijd weer ingeleverd. Nu zal dat anders zijn, tenminste zo laat data zien van de in- en uitstromen van bitcoins en stablecoins bij beurzen.
Volgens Gradwell is er genoeg instroom van stablecoins en fiatgeld bij beurzen. Dankzij deze koopdruk zullen prijzen van bitcoins en andere crypto’s niet snel terugvallen. Dat liet de econoom weten in een serie van tweets:
Tether inflows to exchanges are currently really high, just off the 13 March peak. That is $726 m of demand for crypto entering exchanges yesterday, to balance the $1.3 bn of bitcoin looking to sell. As there will also be demand from fiat, it suggests this rally may have momentum pic.twitter.com/pGv9dvwVys
— Philip Gradwell (@philip_gradwell) July 28, 2020
Ook veel verkoopdruk
Aan de ene kant stromen er veel USDT naar de beurzen om cryptomunten op te kopen. Maar aan de andere kant stromen er ook veel bitcoins naar de beurzen, met als doel verkocht te worden. Hierdoor kan de prijs een flinke tik krijgen.
Want volgens Chainalysis steeg de instroom van 68.970 naar 130.039 bitcoins. Goed voor een waarde van ruim 1,3 miljard dollar. Het aantal USDT naar de beurzen was ‘slechts’ 726 miljoen, van 440 miljoen voor de rally. Gradwell gelooft dat dit genoeg is om de grens van 10.000 dollar per bitcoin vast te houden. Zo zou er naast alle USDT ook nog genoeg fiatgeld liggen te wachten om bitcoins te kopen.
Bron: Coindesk
Foto: iStock