De Amerikaanse beurswaakhond gaat opnieuw kijken naar een afgekeurde aanvraag voor een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). Het gaat om de aanvraag van Bitwise, die dus mogelijk toch wordt goedgekeurd.

De Securities and Exchange Commission, beter bekend als de SEC, is al jaren bezig met een ETF voor de Bitcoin. Tot nu toe heeft het agentschap steeds aanvragen afgekeurd, omdat het nog te veel risico’s in de markt ziet.

Een ETF zou beleggen in bitcoins voor velen op de wereld eenvoudiger maken. Daarom wordt verwacht dat een bitcoin flink zal stijgen, eenmaal een ETF wordt goedgekeurd.

Nog een lange weg te gaan

De reden dat de SEC deze stap neemt, blijft onduidelijk. De beurswaakhond gaf namelijk geen verklaring voor de de keuze. Daarnaast heeft Bitwise geen verzoek ingediend bij de SEC om nog eens naar de aanvraag te kijken. Dat bevestigde Matt Hougan, directeur bij Bitwise. Daaraan voegde hij toe:

Maar natuurlijk verwelkomen wij deze kans. Want de discussie met de SEC gaat door.

Nu de SEC weer de deuren voor een mogelijke goedkeuring opent, kan eerst het publiek reageren op de ETF-aanvraag. Dat kan tot 18 december van 2019. Daarna zal de SEC intern kijken of de ETF wel of niet door zal gaan. Hoe lang dat kan duren, is onduidelijk. Zo is er geen deadline.

De vorige keer dat de SEC een afgekeurde aanvraag opnieuw beschouwde duurde het een jaar voordat deze werd gesloten.

Geen kans van slagen

Marktkenners schatten de kans dat er nu een Bitcoin ETF komt nihil. Zo zei Tom Lee, oprichter van Fundstrat, dat de markt eerst flink moet groeien voordat een ETF kan slagen. Volgens de financieel adviseur zou een bitcoin eerst naar 150.000 dollar moeten stijgen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties