Gister werden de lang geanticipeerde bitcoin futures van Bakkt voor het eerst verhandeld. En het was nogal een anticlimax. Zo werden er 2 dagfutures verhandeld en 71 maandfutures. Dat blijkt uit data van ICE, de moederholding van Bakkt.

In de eerste handelsdag daalde de prijs per bitcoin van ruim 10.000 dollar naar 9.875 dollar per bitcoin voor een futurescontract. De huidige prijs van een bitcoin noteert op 9.786 dollar volgens data van Coinmarketcap.

Koersverloop bitcoin niet bevorderend

De reden voor het lage animo voor de futures van Bakkt zou te maken kunnen hebben met het koersverloop van de Bitcoin. Zo stelde een analist van het mediaplatform Cointelegraph, genaamd Rakesh Upadhyay, bijvoorbeeld. De analist ziet de koers in een vast patroon zitten, waardoor het nu wachten is op een uitbraak. Dit zou er volgens Upadhyay een reden kunnen zijn dat professionele beleggers nog even afwachten met het kopen van bitcoin futures.


Hoewel de interesse op het eerste aanzien meeviel, zijn marktkenners toch optimistisch over de nieuwe futures. Bijvoorbeeld de bekende cryptobull Anthony Pompliano. Volgens hem zullen de futures van Bakkt er voor zorgen dat bitcoins in iedere portefeuille van professionele beleggers terecht komen.

Hoe meer infrastructuur er wordt gebouwd, hoe waarschijnlijker het is dat het [de Bitcoin] nooit meer weg gaat… We komen momenteel op een punt dat de Bitcoin niet meer weg gaat. Uiteindelijk komt het in iedere professionele portefeuille.

Professionals zijn terughoudend

In aanloop naar opening van de handel in de futures van Bakkt, stelde John Todaro, directeur bij TradeBlok, al dat beleggers waarschijnlijk de kat uit de boom zouden kijken. Zijn voorspelling is tot nu toe juist. Todaro stelde dat de professionals eerst de markt van top tot teen zullen scannen, voordat ze zullen handelen in de digitale munt.

Bron: Coindesk, Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties