De Chicago Board Options Exchange (CBOE) zal geen bitcoinfutures meer toevoegen op het platform. Het handelsplatform voor derivaten stelde dat in een verklaring. Wel zal de handel in de al geplaatste bitcoinfutures open blijven.

De CBOE liet weten dat het zijn standpunt ten opzichte van digitale activa opnieuw evalueert. Zo stelde het in de verklaring:

De Cbeo Futures Exchange (CFE) zal geen bitcoinfuture contracten meer toevoegen in maart 2019. CFE bekijkt de aanpak voor digitale activa opnieuw. Zo ook voor hoe het de handel in derivaten van digitale activa wil aanbieden. Terwijl het toekomstige stappen overweegt, zal de CFE geen nieuwe bitcoinfutures aan de handel toevoegen.

De futures die momenteel nog verhandelbaar zijn, zullen in juni van dit jaar aflopen. In deze zal nog gewoon gehandeld kunnen worden.

Cryptoanalist Tone Vays noemde het nieuws op twitter ‘bullish’ voor de Bitcoin. Dat zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat mensen nu niet meer op een koersdaling van bitcoin kunnen speculeren. Tenminste op het CBOE-platform.

CBOE bitcoinfutures: wat waren ze ook alweer?

In december van 2017, toen de de prijs van een bitcoin piekte, opende de CBOE de handel in bitcoinfutures. Niet alleen de CBOE opende de handel voor de futures, maar ook de Chicago Mercantile Exchange (CME).

De handel in bitcoinfutures betekende alleen niet dat er ook in bitcoins werd gehandeld. Beleggers in de futures hadden alleen blootstelling aan de prijs in dollar van een bitcoin.

Beleggers kochten dus de bitcoinfutures zonder bitcoins te bezitten of deze te moeten kopen. Maar ze konden wel op de prijs van een bitcoin speculeren. Zowel op een hogere prijs, als op een lagere prijs.

De CME gaat nog gewoon door met de handel in bitcoinfutures. Deze futures hebben dezelfde structuur als de bitcoinfutures op CBOE.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties