Block.one, de ontwikkelaar van EOS, heeft 150 miljoen dollar in Voice geïnvesteerd. Voice is een nieuw socialmediaplatform dat op de blockchain van EOS draait en opereerde onder de paraplu van Block.one. Met de huidige investering gaat het socialmediaplatform nu onafhankelijk verder.

De softwareontwikkelaar Block.one is erg kapitaalkrachtig. Zo haalde het met de Initial Coin Offering van EOS 4 miljard dollar op bij investeerders. Dit bedrag heeft het bedrijf gebruikt voor de ontwikkeling van de EOS-blockchain. Daarnaast gebruikt het dit geld om het ecosysteem van EOS een kickstart te geven. De investering in Voice is daar een voorbeeld van.

Fake news aanpakken

Momenteel heeft Voice alleen nog een betaversie. In het eerste kwartaal van 2021 wordt de finale versie verwacht. Althans dat vertelde Salah Zalatimo, die sinds januari CEO is. Hij zei over het platform:

Voice is een marktplaats voor content, waar gebruikers de controle hebben over het type content dat wordt gepromoot, en waar gemeenschapsleden niet bang zijn om fouten te maken. Aan iedere gebruiker wordt een echte identiteit gekoppeld door middel van een Know Your Customer (KYC) verificatie. Op deze manier kunnen gebruikers elkaar aansprakelijk houden.

Volgens Voice is dat belangrijk, omdat het de verspreiding van fake news tegen kan gaan. Alleen echte personen zullen in staat zijn om content te delen. Er is dus geen plaats voor neppe accounts die misinformatie verspreiden.

Voice token

Ook is er op het platform plaats voor een token. Iedere gebruiker krijgt een aantal tokens, waarmee ze content van andere gebruikers kunnen liken. En gebruikers kunnen tokens verdienen door eigen content te creëren.

Bron: TheBlock

Foto: iStock

Reacties