Verschillende marktanalisten verwachten dat de Bitcoin het komende jaar flink zal stijgen, nu de halving voor de deur staat. Maar de optiemarkt voor bitcoins denkt daar anders over. Deze schat de kans op slechts 4 procent dat de digitale munt zijn all-time-high in 2020 evenaart.

Eind 2017 bereikte de Bitcoin zijn recordstand van bijna 20.000 dollar per munt. Daarna volgde er een hevige berenmarkt. Daar lijkt de digitale munt nu uit, want vanaf de bodem van iets meer dan 3.000 dollar eind 2018, staat de digitale munt nu op 6.300 dollar.

Volgens berekeningen van Skew zal het dit jaar niet heel veel beter worden. Het berekende de kans van iedere bitcoinprijs op basis van optiedata. Hiervoor gebruikte de analyticus de Black-Scholes formule, die een theoretische prijs van een optie berekent.

1-skew_probability_of_btc_being_above_x_dec-2020

Liquiditeit zorgt voor hogere prijs

Volgens de berekeningen van Skew mag de markt dus blij zijn wanneer een bitcoin in december op 10.000 dollar noteert. Dat zegt immers de optiemarkt.

Marktanalisten zijn het daar alleen niet mee eens. Bijvoorbeeld Mike Alfred, CEO van Digital Assets Data. Hij meent dat alle liquiditeit die nu in de markten wordt gepompt door centrale banken enorm positief is voor bitcoins.

De cryptomunt kan een enorme rally maken naar de recordstand, omdat het macroplaatje er goed uitziet met biljoenen dollars die in het systeem worden gestopt.

Halving in mei

Naast alle liquiditeit die in het economische systeem wordt gepompt, is de aanstaande halving een positief teken voor de markt. Althans dat stelt Matthew Dibb, COO of Stack Funds. Hij verwacht dat de halving, die in mei plaatsvindt, de prijs van een bitcoin in de komende twee maanden zal laten stijgen.

Beleggers zullen anticiperen op de snelle stijging na de halving en daarom posities innemen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties