Vitalik Buterin, een 27-jarige Russische-Canadese programmeur, creëerde ethereum in 2013 toen hij 19 jaar oud was. Ethereum werd uiteindelijk gelanceerd in 2015. Fast forward naar 2021 en Buterin kan zich de jongste cryptomiljardair ter wereld noemen.

Buterin bezit op dit moment ongeveer 333 500 ethereum. Vermenigvuldig dit met een prijs van $3 500 per stuk en je komt aan een totale waarde van meer dan $1,1 miljard.

In 2012 richtte Buterin Bitcoin Magazine op, een tijdschrift over bitcoin en andere cryptocurrencies. In 2014 werd hij geselecteerd om deel te nemen aan het Thiel Fellowship, een tweejarig programma dat is opgezet door miljardair Peter Thiel dat $100 000 geeft aan jonge mensen die nieuwe dingen willen bouwen in plaats van in een klaslokaal te zitten.

Forse stijging

De prijs van ethereum is in 2021 meer dan verviervoudigd, met een stijging van 375%. Op dit moment noteert de munt aan een kleine $3 500. Ethereum is momenteel de op één na grootste cryptocurrency, met een marktkapitalisatie die ongeveer de helft van die van bitcoin bedraagt.

In april kreeg de cryptomarkt opnieuw een forse boost doordat crypto-exchange Coinbase naar de beurs trok tegen een waardering van $86 miljard. Bitcoin bereikte hierdoor een recordhoogte van meer dan $60 000, gevolgd door een wilde rally van dogecoin van 500%.

Cryptobelievers zijn er al jarenlang van overtuigd dat bitcoin, ethereum en andere digitale munten een revolutie teweeg zouden kunnen brengen in de financiële wereld. Met het huidige succes van de cryptomarkt, lijken deze aanhangers op dit moment gelijk te krijgen.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties