De Ethereum on-chain transacties bereikten een all-time-high in december 2018, zo stelt crypto-onderzoeksbureau Diar. Zo werden er in december totaal 115 miljoen transacties verstuurd op de blockchain van Ethereum. Dat is een record op de hardfork in 2016 na.

In 2016 splitste de blockchain van Ethereum namelijk door de DAO-hack die plaatsvond. Hierdoor werden enorm veel transacties verstuurd op de blockchain. Die hadden dus niks te maken met het fundamentele gebruik op de blockchain.

Daarom telde Diar de maanden van de DAO-hack niet mee, zoals te zien is in de grafiek.

Ethereum transacties

On-chain transacties tellen alleen de transacties op de blockchain van Ethereum. Het laat dus transacties op handelsplatformen buiten beschouwing.

Momenteel is Ethereum niet erg positief in het nieuws geweest. Zo is er een update, genaamd Constantinople uitgesteld omdat er een fout in deze werd gevonden door een derde partij. De update wordt nu dus uitgesteld.

Maar ondanks deze onrust wordt de Ethereumblockchain meer dan ooit gebruikt.

De transactiewaarde is enorm laag

Er mogen dan wel enorm veel transacties zijn op de Ethereumblockchain, alleen dat betekent niet dat de waarde van deze transacties enorm hoog is. De waarde in Amerikaanse dollars die in december 2018 is verstuurd is zelfs 97% lager dan in januari 2018. Zo laat een volgende grafiek van Diar zien.

Ethereum transactiewaarde

De daling in transactiewaarde op de blockchain van Ethereum heeft natuurlijk alles te maken met de enorme koersdaling van Ethereum en de gehele cryptomarkt.

Diar stelt dat de transactiewaarde in dollars op het Ethereumnetwerk in heel 2018 is gedaald ten opzichte van 2017. Zo werd er in 2018 voor 815 miljoen dollar aan ethers verstuurd op de blockchain. In 2017 was dit nog 1,1 miljard dollar.

Bron: Diar

Foto: iStock