Roy Niederhoffer is een van de meest succesvolle kwantitatieve hedge fund managers op Wall Street. Voor meer dan 25 jaar haalde hij met zijn fonds R. G. Niederhoffer Capital Managment een rendement van ongeveer 12% per jaar. Niederhoffer kent Wall Street door en door. Daarnaast gelooft hij ook in het potentieel van cryptomunten.

In de podcast ‘Off the Chain’ stelt hij tegen Anthony Pompliano – oprichter van Morgan Creek Capital – dat de kijk van het klassieke Wall Steet op crypto verdeeld is. Zo stelt hij dat er bijvoorbeeld een generatiekloof is.

Ondanks de verdeeldheid over crypto stelt Niederhoffer wel dat iedereen op ’the street’ het over crypto heeft.

Generatiekloof en politieke kloof

Volgens Niederhoffer heerst er dus een generatiekloof op Wall Street. Zo zegt hij:

Hoe jonger men is, hoe meer men geneigd is om het als iets te zien wat een grote invloed op ons zal hebben. Crypto is inspirerend.

Daarnaast ziet Niederhoffer een politieke kloof rond cryptomunten. Zo zegt hij dat er mensen zijn die in de goede wil en kracht van de overheid geloven om de samenleving beter te maken. Deze mensen geloven dat centrale instituties, zoals centrale banken er beter in slagen om de samenleving beter te maken.

Aan de andere kant zijn er mensen die een libertaristische kijk op de samenleving hebben. Deze vinden de kracht en het belang van het individu belangrijker. Bijvoorbeeld dat het individu zijn eigen beslissingen maakt. Dit soort mensen waarderen de waarde van crypto.

Is is dus een verdeling over crypto op Wall Street. Toch praat iedereen erover stelt Niederhoffer en mensen erkennen dat er misschien wel iets in zit voor de toekomst.

We zien mensen, zoals Mike Novogratz en mij die all-in gaan.

De cryptobears

Over de cryptobears stelt Niederhoffer:

Deze mensen zeggen ‘er was een drugsdeal die met cryptomunten is betaald’. Terwijl de dollarbiljetten in hun portemonnee en overigens alle dollarbiljetten ter wereld sporen van cocaïne bevatten.

Bron: Off The Chain

Foto: iStock