De cryptomarkten hebben vandaag weer forse verliezen geleden. Data van Coinmarketcap laat zien dat Bitcoin en XRP zo’n 10 procent lager noteren en Ethereum bijna 15 procent. Maar voor Ethereum is dat lang niet het laagste punt. Zo noteerde de koers van de cryptomunt eerder vandaag rond de 13 dollar op handelsplatform GDAX.

GDAX is onderdeel van Coinbase, een van de grootste en meest vertrouwde cryptohandelsplatformen ter wereld.

De reden voor de lage koers is een ‘Flash Crash’. Deze wordt veroorzaakt door een fout van een handelaar – een menselijke of een computer. Door deze fout daalt de koers ineens zeer hard, waarna deze zich weer razendsnel herstelt.

Ook is het zo dat de koersval alleen gebeurt op een enkel handelsplatform en dat was het geval. Bovendien heeft een Flash Crash geen lange termijn gevolgen voor de betreffende activa.

Handelaar en analist Cole Garner wist te profiteren van de koersval van Ethereum en tweette een foto van de Flash Crash:

Wat veroorzaakte de Ethereum Flash Crash?

Een flash crash wordt veroorzaakt door een fout van een handelaar. Volgens mediaplatform CCN was het deze keer waarschijnlijk de schuld van een menselijke. Een gevolg van een verkeerde klik…

Zo kan het gebeuren dat een handelaar even nonchalant is en op de verkoop in plaats van de koopknop klikt.

Gelukkig heeft dit niks te maken met de fundamentele prijs van Ethereum en daarom herstelde de koers weer snel naar de 85 dollar.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een Ethereum Flash Crash plaatsvindt. In juni van dit jaar daalde de prijs van Ethereum van 322 dollar naar 0,1 dollar. Toen ook op het platform van Coinbase.

Bron: CCN

Foto: iStock, Twitter