Goldman Sachs is de volgende grote bank die haar eerste stappen op de cryptomarkt zet. De zakenbank zal beleggers in staat stellen om te handelen met derivaten die gekoppeld zijn aan de prijs van bitcoin.

De stap komt nadat de Wall Street-bank eerder dit jaar zijn handelsdesk voor cryptocurrencies opnieuw heeft opgestart, met plannen om te beginnen met het te verhandelen van bitcoin-futures voor klanten.

Banken gaan overstag

Bitcoin is de afgelopen maanden steeds meer geaccepteerd door het grote publiek en door financiële instellingen. CNBC meldde eerder dit jaar dat Morgan Stanley de eerste grote Amerikaanse bank was die zijn private banking klanten toegang bood tot bitcoinfondsen.

JPMorgan Chase bereidt zich ook voor om bepaalde klanten toe te staan om te beleggen in een actief beheerd bitcoinfonds.

Tot slot richtte Bank of NY Mellon Corp In februari een nieuwe afdeling op om klanten te helpen in het verhandelen van digitale activa, terwijl BlackRock – de grootste vermogensbeheerder ter wereld – bitcoin heef toegevoegd als mogelijke belegging in twee van haar fondsen.

Bron: Reuters

Foto: iStock