De cryptocrash van de afgelopen dagen heeft beleggers over de hele wereld geschokt. Vitalik Buterin – mede-oprichter van ethereum – schrikt hier echter niet van ook al heeft deze crash ervoor gezorgd dat een aanzienlijk deel van zijn persoonlijke rijkdom in rook opging.

Hoewel Buterin nog maar 27 jaar is, is hij een echte cryptoveteraan. Hij zit al sinds de start in de cryptomarkt en is hierdoor de jongste cryptomiljardair geworden. De crash van afgelopen woensdag, was voor hem echter geen volledige verrassing.

Buterin ging zelfs zo ver dat hij in een interview aan CNN zei dat de cryptomarkt zich in een enorme zeepbel bevindt. Een forse daling of volledige crash was volgens hem dan ook maar een kwestie van tijd.

Op woensdag kende de cryptomarkt de langverwachte daling. Ethereum daalde tot onder de $1 900, wat een daling van meer dan 40% weerspiegelt. Bitcoin hield iets beter stand, maar enkele kleinere munten verloren meer dan de helft van hun waarde.

Crypto maakt vorderingen

Buterin zetten zijn visie voor ethereum voor het eerst uiteen in een witboek in 2013. Twee jaar later was ethereum een feit. Op dit moment is ethereum de tweede grootste cryptomunt, die enkel bitcoin nog moet laten voorgaan.

Eind 2017 stuurde Buterin een storm van tweets de wereld in waarin hij zich afvroeg of de cryptomarkt zijn waardering, die op dat moment net de grens van een half biljoen dollar had overschreden, wel echt had verdiend. Hij merkte op dat de cryptomarkt eigenlijk nog maar weinig had bereikt. Enkele weken laten stuikten de prijzen van cryptomunten in elkaar.

In tegenstelling tot toen is Buterin enthousiast door de enorme vooruitgang die de technologie en de toepassingen de laatste jaren hebben geboekt. De cryptomarkt is enorme stappen aan het zetten. Zo is de activiteit op ethereum de afgelopen maanden omhoog geschoten door onder andere de populariteit van NFT’s.

Buterin besluit:

Het voelt alsof crypto bijna klaar is om mainstream te gaan op een manier die het vier jaar geleden nog niet was.

Bron: CNN
Foto: iStock

Reacties