Het aantal bitcoins dat wordt overgeplaatst naar Ethereum groeit erg hard. Zelfs harder dan het aantal nieuwe bitcoins dat in circulatie komt de blockchain van de Bitcoin zelf. Dat blijkt uit data van Dune Analytics, die de stroom van getokenizeerde bitcoin bijhoudt.

Sinds de laatste halving van de Bitcoin verdienen miners nog 6,25 bitcoins per geopend blok op de blockchain. Voorheen was dat 12,5 bitcoins en zo is het nieuwe aanbod dus gehalveerd. Miners openen ongeveer een blok per 10 minuten.

Er zijn op Ethereum verschillende versies van getokenizeerde bitcoins, waar WBTC veruit de grootste is. Alleen al deze getokenizeerde vorm had meer vraag op Ethereum dan het aantal nieuwe bitcoins sinds 9 augustus. Zo ook te zien op een grafiek van Coindesk.

Naast WBTC zijn er ook nog andere tokenversies, zoals renBTC.

Waarom?

Met name de afgelopen maanden neemt het aantal getokenizeerde bitcoins naar Ethereum erg hard toe. Zo laat bijvoorbeeld ook Kyle Davies, een vermogensbeheerder, weten:

Het aantal WBTC blijft maar groeien als gevolg van de geëxplodeerde vraag naar bitcoins uit DeFi. Ik verwacht dat deze trend doorzet.

DeFi, ook wel Decentralized Finance genoemd, is dus de grote aanjager. Dit zijn decentrale financiële toepassingen op de blockchain, van voornamelijk Ethereum.

Deze financiële toepassingen hebben net als traditionele financiële toepassingen onderpand nodig, om bijvoorbeeld een lening te verstrekken. Er kunnen verschillende vormen van onderpand worden gebruikt, zoals ethers of andere tokens. Maar omdat de Bitcoin nog altijd bekend staat als de meest gedecentraliseerde cryptomunt, hebben veel applicaties behoefte aan het ‘digitale goud’.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties