Jackson Palmer, de medeoprichter van één van de populairste cryptocurrencies dogecoin, heeft een zeldzame comeback gemaakt op Twitter. In deze reeks tweets had Palmer geen goed woord over voor crypto in het algemeen.

In 2013 creëerden Palmer en Billy Markus dogecoin als een grap gebaseerd op de “Doge-meme”, die een shiba inu hond afbeeldt. Markus en Palmer hadden allesbehalve de bedoeling dat dogecoin serieus zou worden genomen.

De munt kende echter een fenomenale stijging en behoort momenteel tot de top 10 crypto’s naar marktwaarde. Eerder dit jaar bereikte dogecoin een recordhoogte van bijna 74 cent. Ondanks de stijging hebben Markus en Palmer hier niet van geprofiteerd omdat ze beiden verkochten voor de razendsnelle stijging.

In zijn tweets bekritiseerde Palmer de grote namen in de sector van cryptocurrencies. Volgens hem wordt crypto gecontroleerd door een machtig kartel van rijke figuren die de koersen manipuleren voor hun eigen gewin.

Financiële exploitatie

Palmer bekritiseerde ook de manier waarop crypto wordt verdeeld en op de markt wordt gebracht. In een tweet beweerde hij dat de sector gebruik maakt van een netwerk van duistere zakelijke connecties, betaalde influencers en pay-for-play kanalen om een cult-achtige “get rich quick” wereld te creëren. Wanhopige en naïeve mensen gaan hier dan in mee, waardoor zij uiteindelijk opgezadeld zitten met forse verliezen.

Hij is daarom van mening dat de crypto-industrie winstgevend kan zijn voor rijke en machtige mensen maar de gemiddelde belegger opzadelt met financiële verliezen. Hiernaast gelooft Palmer ook dat crypto uiterst gevoelig is aan fraude.

Markus verklaarde in een tweet dat hij het over het algemeen eens is met de stellingen van zijn ex-collega.

Hij besluit:

Er zitten veel slechte mensen in crypto dus ik begrijp de negatieve gevoelens van Palmer.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties