Waar Facebook begin dit jaar crypto-gerelateerde producten in de ban deed, is het nu hard bezig met een eigen cryptoproduct. Dat meldt Alex Heath, journalist bij mediaplatform Cheddar.

Zo is Facebook druk bezig met het aannemen van talent op het gebied van blockchain. Op het moment is de blockchainwerkgroep van Facebook 40 man sterk. In deze zitten grote namen. Alleen ligt het talent niet voor het oprapen.

En zeker niet voor Facebook. Zo maken de data-schandalen het social media platform niet populair bij blockchain- en cryptospecialisten.

De huidige blockchainwerkgroep van Facebook

David Marcus is de leidinggevende van de blockchainwerkgroep. Hij is voormalig president van Paypal en vice president bij Messenger – de berichtendienst van Facebook. Ook begeven meerdere voormalig Paypal leidinggevenden zich in de werkgroep. Zo zou Marcus een dozijn van zijn voormalig Paypal medewerkers hebben meegenomen naar Facebook.

Daarnaast zijn binnen Facebook enkele hooggeplaatste werknemers overgestapt naar de blockchaindivisie. Bijvoorbeeld Kevin Weil, voormalig productleider bij Instagram en James Everingham, voormalig hoofdingenieur bij Facebook.

Dat alles laat zien dat Facebook de blockchaintechnologie en cryptoprojecten zeer serieus neemt.

Maar Facebook heeft het moeilijk

Heath stelde dat Facebook druk bezig is om de werkgroep uit te breiden, maar dat gaat zeker niet vanzelf. Facebook heeft het lastig, met name door reputatieschade als dank aan de dataschandalen.

“Ze zijn zeer actief aan het werven. Ze proberen ook crypto-start-ups binnen te halen die op Whitepaper niveau zitten, wat betekent dat ze nog geen product hebben.”

Maar het aannemen van talent gaat zeker niet vanzelf.

“Het talent in de industrie is beperkt en er zijn zo veel grote spelers die deze getalenteerde cryptografen en academici willen binnenhalen. Dus doet Facebook zeer serieuze pogingen om hen binnen te halen. En daar hebben ze het lastig mee.”, aldus Heath.

Hij vervolgde door te stellen dat ongetwijfeld dataschandalen een rol spelen: “Een hoop mensen vertrouwen logischerwijs Facebook niet en vooral de mensen uit de crypto/blockchainwereld. Veel mensen kwamen in de industrie vanwege centralisatie en datamisbruik van bedrijven zoals Facebook.”

Bron: Cheddar, CCN

Foto: iStock