Facebook is bezig met de ontwikkeling van een cryptomunt, waardoor gebruikers van WhatsApp makkelijk geld naar elkaar kunnen overmaken. Dat melden betrouwbare bronnen, volgens Bloomberg.

Facebook gaat zich richten op de markt voor gastarbeiders uit India. Hierdoor zullen deze makkelijker geld kunnen overmaken naar het thuisland.

Facebook is overigens al langere tijd bezig met de uitbreiding van de crypto- en blockchainactiviteiten. Zo werkt een dozijn oud medewerkers van PayPal bij Facebook. En is het technologiebedrijf druk bezig met het werven van talent uit de cryptowereld.

De ontwikkeling van een stablecoin

De cryptomunt die Facebook ontwikkelt zal uiteindelijk een stablecoin worden. Dit is een soort cryptomunt die met een zeer lage volatiliteit. Vaak één-op-één gekoppeld aan de dollar of ander fiatgeld.

De bronnen van Bloomberg melden wel dat de ontwikkeling in een zeer vroeg stadium is. Daarom zal het nog lang duren voordat we de stablecoin van Facebook werkend zullen zien.

Een woordvoerder van het bedrijf stelde over de activiteiten: “Zoals veel andere bedrijven is Facebook wegen aan het verkennen waar we de blockchaintechnologie in kan worden gebruikt. Het nieuwe kleine team verkent veel verschillende toepassingsgebieden. Verder hebben we niks te delen.”

Of het project van Facebook zal slagen is nog de vraag. Andere stablecoins hebben het namelijk lastig met de autoriteiten, zoals Tether (USDT). Maar omdat Facebook veel ervaring heeft met regelgevers, heeft het technologiebedrijf een goede kans van slagen, volgens Bloomberg.

Facebook richt zich op een grote markt

De markt van gastarbeiders uit India is een flinke. Volgens data van de Wereld Bank verzonden gastarbeiders uit India gezamenlijk zo’n 69 miljard dollar naar hun thuisland in 2017. Dat is het meeste van alle landen ter wereld.

Daarnaast heeft WhatsApp zo’n 200 miljoen gebruikers in India. India heeft zo’n 480 miljoen internetgebruikers. In 2022 wordt dat geschat op zo’n 737 miljoen, volgens Forrester Research Inc.

Bron: Bloomberg

Foto: iStock