Waar overheden in het Westen zich weinig bezighouden met de beoordeling van cryptomunten, doet men dit in China wel. Zo komt het Centrum voor Information en Industry Development (CCID) uit China maandelijks met een lijst, genaamd de Global Public Blockchain Technology Assessment Index (GPBTAI).

Voor de zevende keer – van de acht edities – oprij staat EOS bovenaan de lijst, Ethereum staat op twee. Bitcoin staat slechts op nummer 18 in de lijst. Het CCID beoordeelt op het moment 34 cryptomunten en de lijst kan worden uitgebreid. Zo is in deze editie Ontology toegevoegd.China

De beoordeling van de CCID

In de lijst zien we dat er drie categorieën belangrijk zijn, waarop de CCID cryptomunten beoordeelt. Namelijk de basistechnologie, de toepasbaarheid en de innovatie.

De basistechnologie gaat voornamelijk of de blockchain al live is of nog in ontwikkeling. Dit houdt dus in of de blockchain van het betreffende cryptoproject daadwerkelijk functioneert, hoe veilig het is en hoe decentraal de blockchain is.

De toepasbaarheid kijkt vooral naar applicaties rondom het cryptoproject. Dit kan bijvoorbeeld de werking van wallets zijn.

Innovatie kijkt vooral naar de hoeveelheid ontwikkelaars die actief is met het verbeteren van de blockchain van het cryptoproject. Hierin wordt ook meegenomen hoe vaak de code van het project wordt geupdate.

Verder geeft de CCID niet veel detail vrij over hoe het de projecten nou precies beoordeelt.

Platforms voor slimme contracten doen het goed

Ook stelde de overheidsorganisatie: “Openbare blockchains met hoge prestaties en ondersteuning bieden voor de ontwikkeling van meerdere applicaties staan over het algemeen hoog genoteerd.”

En dat is inderdaad het geval. Twee platformen voor slimme contracten en decentrale applicaties – EOS en Ethereum – staan op nummer één en twee.

Bron: FinanceMagnates, PR Newswire

Foto: iStock