Facebook heeft een nieuwe dochteronderneming opgezet in Zwitserland, genaamd Libra Networks. Volgens de Zwitserse Kamer van Koophandel zal Libra zich focussen op blockchain en betalingen. Maar ook op data-analyse en investeringen.

Het is geen toeval dat Facebook een fintech onderneming opricht. Zo is het al langer bekend dat de social mediagigant een eigen cryptomunten ontwikkelt. Met deze zou Facebook betalingen mogelijk willen maken op Facebook, WhatsApp en Instagram.

Facebook heeft niet gereageerd op de nieuwe onderneming.

Libra zal ook gerelateerde software ontwikkelen

Volgens Reuters zal Libra Networks zich ook bezig houden met de ontwikkeling van software. Zo stelt het mediaplatform:

Het zal financiële en technologische diensten leveren en gerelateerde hardware en software zal ontwikkelen. Dat blijkt uit de omschrijving van het Zwitserse register.

Onlangs bleek dat Facebook twee complaince managers van Coinbase heeft weggekaapt. Coinbase is een van de meest vooraanstaande cryptobeurzen ter wereld. Daarnaast ging het gerucht dat Facebook een kapitaalronde zou houden om één miljard dollar op te halen. Dat geld zou natuurlijk worden gebruikt voor het cryptoproject van Facebook.

Amerikaanse Senaat is minder te spreken

De Amerikaanse autoriteiten zijn minder te spreken over de acties van Facebook. Ze stuurden de social mediagigant daarom een open brief. In deze werd Facebook gevraagd hoe de huidige activiteiten in de Amerikaanse wet vallen.

Specifiek vroeg de Amerikaanse Senaat hoe de een betalingssysteem gebaseerd op een cryptomunt in lijn is met wetten over privacy en consumentenbescherming.

Bron: Coindesk, Reuters

Foto: iStock