In 2020 zal de prijs per bitcoin de magische grens van 100.000 dollar aantikken. Althans dat voorspelt Ros Ulbricht, de oprichter van de darknet marktplaats Silk Road, in een blog op basis van de Elliot Wave theorie.

Momenteel zit Ulbricht levenslang in de gevangenis voor het oprichten van Silk Road. Omdat de duistere marktplaats werd gebruikt om in alles te handelen, zoals drugs, wapens en gesloten creditcards.

Volgens de oprichter van de Silk Road is de Elliot Wave theorie een geschikte manier om de toekomstige prijs van een bitcoin te bepalen, omdat het rekening houdt met de psychologie van investeerders. En deze psychologie is bij de Bitcoin een zeer belangrijke factor voor het bepalen van de prijs.

Elliot Wave

Ulbricht laat in de serie van blogs zien dat het historische prijsverloop van de Bitcoin ook te verklaren is met de Elliot Wave theorie. Deze theorie is overigens gebaseerd op technische analyse. Dat betekent dat de Elliot Wave de toekomstige prijs bepaalt op basis van een patroon op de grafiek.

De oprichter van de Silk Road schetst het als volgt:

En zo past de Elliot Wave in het historische prijsverloop:

Bitcoin eerst nog lager

De Bitcoin zal uiteindelijk dus stijgen volgens Ulbricht. Alleen voordat de digitale munt zijn weg omhoog zal vinden moet de tweede golf in de Elliot Wave (de streep naar beneden) worden afgemaakt.

Ulbricht zijn gevoel zegt alleen dat we nog niet het einde van de tweede golf hebben gezien. Hij gelooft dat het ergste nog moet komen in de markt. Gezien de enorme euforie in de markt tijdens de weg omhoog, zal er nog meer pijn worden geleden in de weg naar beneden.

Toch stelt Ulbricht ook dat het slechts zijn gevoel is en dat 3.200 dollar best de bodem kan zijn geweest.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS