Volgens Adam White, de COO van Bakkt, is het mogelijk dat de nieuwe bitcoin futures van Bakkt de impact van de Bitcoin-halving zullen voorspellen. Toch benadrukte White hier niet helemaal zeker over te zijn. Maar het is mogelijk, want zo stelde de COO dat het doel van de Bakkt futures is om de prijs per bitcoin te leiden.

Begin deze week handelden de bitcoin futures van Bakkt voor het eerst. Deze zijn uniek, omdat er volgens het contract fysieke bitcoins geleverd moeten worden als de future afloopt. Bij de al langer bestaande bitcoin futures van CME gebeurt de afhandeling in dollars.

Ingaande op de nieuwe futures in een interview met CNN zei White:

We hopen dat de dagelijkse en maandelijkse futures van Bakkt leidend zullen zijn voor de prijsverkenning.

Het is geen raar idee, dat de futures een voorspellende werking kunnen hebben op de normale marktprijs voor een bitcoin. Bij andere activaklasse zijn futures meestal ook leidinggevend.

Halving zal bepalend zijn voor prijsverkenning van futures

Of de futures van Bakkt leidend zullen zijn voor de prijs per bitcoin moet dus nog blijken. Maar wanneer ze dat wel zijn, zouden ze dan ook de impact van de aanstaande halving kunnen voorspellen? Daar is White niet zeker over, wel is het mogelijk volgens hem.

Het zou kunnen. We geloven dat dit een belangrijk deel is voor de futurescontracten. Om de werkelijke marktprijs per bitcoin te achterhalen, en dat zal gebeuren door gebeurtenissen zoals deze [de halving].

De halving is het event wanneer miners van bitcoins nog maar de helft worden beloont voor hun inspanningen. Waar miners nu 12,5 bitcoins per gemined blok krijgen, zullen ze na de halving, die ergens in mei 2020 plaats zal vinden, nog maar 6,25 bitcoins krijgen.

De vorige keren dat de halving plaatsvond, kwam er een heuse bitcoinrally op gang. De vorige keer leidde dat tot de all-time-high van 20.000 dollar.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties