Aziatische hedgefondsen die in crypto’s investeren hebben tot nu toe een geweldig jaar gehad. Los van de prijzen in de cryptomarkt. Want grote Aziatische beleggers, vooral familiekantoren en vermogende individuen, tonen steeds meer interesse in de cryptomarkt.

Dat blijkt uit verschillende verhalen van marktkenners. Bijvoorbeeld Jett Li, CIO van BBShares, een cryptohedgefonds gevestigd in Hong Kong. BBShares heeft volgens Li nu al zijn target voor nieuw kapitaal binnengehaald. Li zei hierover:

Dit jaar is de vraag van [institutionele] beleggers naar crypto veel hoger. De vraag naar veilige en efficiënte allocatie in crypto is vrij sterk.

Vooral de laatste maanden

BBShares is niet het enige cryptohedgefonds dat een toenemende interesse van klanten ervaart. Ook het Aziatische Amber Group, die een crypto’s handelt, voelt de stijgende vraag naar crypto’s.

Tiantian Kullander, mede-oprichter van de cryptohandelaar, benadrukte de bevindingen van Jett. Volgens hem is er vooral de afgelopen maanden een fikse stijging te merken.

De investeringen zijn er wel degelijk. De frequentie [van professionele beleggers die interesse tonen in crypto’s] neemt de laatste maanden merkbaar toe.

Facebook zijn Libra is verantwoordelijk

Een aantal maanden geleden kondigde Facebook nog aan dat het zijn eigen Libra cryptomunt aan het ontwikkelen was. Dit valt samen met de afgelopen maanden waar Kullander het over heeft. Volgens Jianbo Wang, CIO van CYBEX, is het één met het ander verbonden.

Het is de beste reclame die crypto kan krijgen. Na de aankondiging van de Libra voelen mensen dat ze ook eens in deze sector moeten kijken.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties