Handelaren waren gisteren bezorgd om Ethereum, toen 789.525 ethers een wallet verlieten met een waarde van ongeveer 105 miljoen dollar. De wallet waar het om ging was die van PlusToken, een van de grootste piramidespellen ter wereld.

De megatransactie werd opgemerkt door Whale Alert, een blockchaintracker. Deze meldde dat PlusToken honderdduizenden ethers naar een onbekende wallet verstuurde. En deze zouden weleens flinke druk op de prijs kunnen zetten, als de ethers worden verkocht.

‘Heads up’

PlusToken is nog steeds operationeel, ondanks dat enkele personen zijn gearresteerd als verdachte van het project. Totaal wist het piramidespel al 3 miljard dollar aan bitcoins en ethers bij beleggers weg te halen in ruil voor PlusTokens. De tokens zijn momenteel niets meer waard na een all-time-high van 340 dollar per token.

Waarschijnlijk wilt PlusToken de overige crypto’s die ze hebben verkopen om uit te cashen. Dat zou grote druk op de prijs van Ethereum kunnen zetten en daarom zijn handelaren bezorgd. Bijvoorbeeld Alex Kruger. De analist waarschuwde dat de transactie erg negatieve gevolgen kan hebben voor de prijs van de tweede grootste cryptomunt ter wereld.

Zelfde situatie met bitcoins

Eerder verstuurde PlusToken ook al een grote lading bitcoins en dat leidde toen tot grote druk op de prijs van de cryptomunt. Dat concludeerde Chainalysis, een onderzoeksfirma naar blockchains.

We kunnen stellen dat de cashouts grote volatiliteit hebben gecreëerd in de markt voor bitcoins en dat ze een hoge correlatie hebben met de prijsdaling van de Bitcoin.

Toch wist Chainalysis niet helemaal zeker of het cashen van PlusToken werkelijk voor een prijsdaling van bitcoins heeft gezorgd, omdat het niet precies kan verifiëren welke fondsen van PlusToken kwamen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties