Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, heeft een opmerkelijk voorstel gedaan om de prestaties van de tweede grootste cryptomunt op te voeren. Om de prestaties van Ethereum voor de korte termijn te verbeteren zou het de blockchain van Bitcoin Cash kunnen gebruiken.

Hierdoor zou Ethereum meer transacties aankunnen dan nu het geval is. Op het moment kan de blockchain van Ethereum 15 transacties per seconde aan en dat is te weinig. Daarom werken de ontwikkelaars van Ethereum aan ‘Ethereum 2.0‘. De nieuwe versie moet Ethereum schaalbaar maken. Alleen de eerste fase van het project zal pas in begin 2020 worden gelanceerd.

Daarom is er een tussentijdse oplossing gevonden in Bitcoin Cash. Ethereum zou de vrije ruimte op deze blockchain kunnen gebruiken, volgens Buterin.

Bitcoin Cash een goede oplossing, omdat??

Buterin stelt dat er een aantal redenen zijn waarom Bitcoin Cash een geschikte kandidaat is om de problemen van Ethereum op de korte termijn op te lossen. Ten eerste kan de afsplitsing van de Bitcoin 53 kilobytes (KB) per seconde verwerken. Ethereum kan momenteel slechts 8 KB per seconde verwerken en zit op zijn limiet. Door de extra datacapaciteit zou Ethereum bijvoorbeeld meer transacties kunnen verwerken.

Ten tweede biedt de blockchain van Bitcoin Cash lage transactiekosten. In vergelijking met de Bitcoin zelfs hele lage kosten, stelt Buterin. Ten derde hebben ze bij Ethereum al alle nodige technieken in huis om de overgang naar Bitcoin Cash soepel te laten verlopen. En ten vierde, stelt Buterin:

De BCH-community lijkt vriendelijk en open te staan om hun blockchain te laten gebruiken voor welke reden dan ook. Zo lang we maar transactiekosten betalen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock