Ripple, het bedrijf achter de cryptomunt XRP, zou in de komende 12 maanden wel eens naar de beurs kunnen gaan. Daar hintte Brad Garlinghouse, de CEO van het bedrijf, op tijdens een bijeenkomst in Davos.

 XRP heeft een andere beleidsstructuur als de Bitcoin. Zo heeft het bedrijf Ripple vrijwel de volledige controle over de munt. Er is dus een centrale macht die bij de Bitcoin bijvoorbeeld minder aanwezig is.

Volgens Garlinghouse is een Initial Public Offering (IPO) een logische stap voor zijn bedrijf. Het is volgens hem zelfs een logische stap voor de cryptoindustrie. Hij zei er het volgende over:

Ik geloof dat we in de komende 12 maanden zeker IPO’s in de crypto- en blockchainsector zullen zien. Ik weet niet of wij de eerste zullen zijn, maar we zullen zeker niet de laatste zijn. We zullen zeker één van de leiders zijn, niet de volgers.

Ripple en SEC

Naast een mogelijke IPO sprak Garlinghouse ook over de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond. De CEO lijkt op een vriendelijke toon met de regelgever te praten. Zo zei hij:

We praten nu voor enige tijd met de SEC. Ik geloof dat het onderwijzen van de regelgevers een onder deel van mijn baan is en ik denk we in een opbouwend proces zitten.

Dat terwijl enkele investeerders een zaak hebben tegen XRP, omdat zij van mening zijn dat de cryptomunt een effect is, zoals een aandeel. De SEC is de autoriteit die bepaalt of een cryptomunt een effect is of niet. Wanneer een cryptomunt als effect wordt geclassificeerd moet het aan meer regelgeving voldoen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties