De dominantie van de Bitcoin in de cryptomarkt stijgt naar nieuwe hoogtes. Terwijl altcoins (alle andere cryptomunten) blijven bloeden. Volgens Cantering Clark, hedgefondsmanager en mede-oprichter van Blockroots, zal dit nog wel enige tijd aanhouden. Hij ziet altcoins pas opbloeien als de Bitcoin zijn oude all-time-high overtreft.

Eind 2017 deden altcoins het wel beter dan de Bitcoin. Zo daalde de dominantie van de Bitcoin naar een dieptepunt van 33,4 procent, volgens data van Coinmarketcap. De run die altcoins maakten, wordt ook wel altseason genoemd. Volgens Clark zal het nog wel even duren voordat we dit terug zien:

De prijs van een bitcoin heeft zijn vorige all-time-high niet verbroken, en het volgende altseason zal waarschijnlijk niet starten totdat de Bitcoin zijn vorige record heeft verbroken.

Altseason een gevolg van onervaren beleggers

Clark heeft een eigen verklaring voor de rally van altcoins, zoals we die eind 2017 zagen. De hedgefondsmanager legt uit dat een altseason wordt veroorzaakt door nieuwe investeerders die de markt betreden. Deze worden in eerste instantie door de Bitcoin aangetrokken om in crypto te beleggen.

Maar dan zien deze nieuwe, onervaren beleggers dat de prijs per bitcoin wel erg duur is en denken dat goedkopere altcoins de toekomst zijn, vervolgt Clark.

Nieuwe beleggers negeerden eigenlijk de marktkapitalisatie en andere effecten. Ze zagen slechts de lagere prijs en vertaalden dit naar een betere deal. In mijn opinie waren altcoins het toppunt van de bubbel in 2017.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties