Apple ontwikkelt geen eigen cryptomunt, zoals Facebook. Maar de techgigant houdt de nieuwe technologie wel in de gaten. Dat zei Jennifer Bailey, vice-president van Apple Pay.

Crypto kan dus best wel een interessant zijn voor Apple. Bailey erkent dat ook en voegde daaraan toe dat de nieuwe technologie zeker potentieel heeft voor de lange termijn. De directrice zei:

We houden cryptomunten in de gaten. We geloven dat het interessant is en we geloven dat het potentieel heeft voor de lange termijn.

Met deze uitspraak van de topvrouw lijkt Apple het tweede grote techbedrijf te zien die cryptomunten erkend. Eerder deed Facebook dit al, omdat het bedrijf bezig is met de bouw van een eigen cryptomunt, de Libra. Facebook doet dit echter niet alleen, maar heeft 28 partners waarmee het samen het ecosysteem van de munt zal onderhouden. Bijvoorbeeld Uber, Visa en Spotify.

Een logische stap

Een analist reageerde al op de uitspraak van Bailey. Het zou enorm positief zijn voor crypto, als een techgigant zoals Apple zich op crypto zal richten. Bovendien is het helemaal niet zo’n gek idee, als het aan Dan Ives ligt, analist bij Wedbush Securities. Hij zei:

Het zou een enorme schot in de roos zijn voor crypto als Apple deze weg zou inslaan. Gezien de strategische focus van Apple, zou een overstap naar crypto logisch kunnen zijn. Omdat Apple een visie heeft om meer geld te verdienen aan consumenten in de komende jaren.

Apple ook een betalingsprovider

Apple richt zich allang niet meer 100 procent op het maken van iPhones. De techgigant heeft zijn zaken gespreid. Bijvoorbeeld op de betalingsindustrie, sinds 2014 met Apple Pay. Cryptomunten hebben natuurlijk ook betrekking op betalingen.

Volgens Bailey is de betalingsdienst al een groot succes, want sinds de oprichting in 2014 is de acceptatie van contactloze betalingen in winkels in de V.S. gestegen. Van 3 procent tot meer dan 70 procent, volgens de topvrouw.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties