Iedereen is het er wel over eens dat een Bitcoin-exchange-traded-fund (ETF) positief zal zijn voor de prijs van een bitcoin. Alleen wanneer deze zal worden toegelaten op de markt is de grote vraag. Brian Kelly, crypto-expert gelooft dat er sowieso geen Bitcoin-ETF komt in 2019.

Kelly is regelmatig te gast bij CNBC. Hij stelde in gesprek met Cointelegraph dat we bijna op het einde van de berenmarkt zijn, maar er zou nog een volgende ‘low’ gezet kunnen worden.

Toch ziet Kelly 2019 rooskleuriger in dan 2018:

Waarschijnlijk zal in 2019 de focus meer op munten liggen – zoals Bitcoin en Litecoin – omdat we vrij veel geopolitieke spanning hebben. We zien dat sommige globale spelers bitcoins beginnen te gebruiken in plaats van goud. Of om zich te verzekeren tegen fluctuaties en volatiliteit van fiatgeld.

Geen ETF in 2019

Ondanks Kelly zijn outlook voor 2019 ziet hij geen Bitcoin-ETF de markt op komen. Zo stelde hij dat het geen kans heeft.

Volgens velen is een Bitcoin-ETF erg belangrijk, zo verwacht men dat de prijs van een bitcoin hierdoor zal stijgen. Een ETF volgt de prijs van het onderliggende product namelijk één-op-één. Door een ETF hoeft men dus niet speciaal de cryptomarkt op, maar men kan gewoon op de traditionele markten blijven.

Een Bitcoin-ETF zal de drempel om te investeren in bitcoins dus lager maken en daardoor zal er meer vraag naar bitcoins ontstaan.

De Amerikaanse beurswaakhond (SEC) moet een mogelijke Bitcoin-ETF goedkeuren. Maar Kelly stelt dat er nog te veel problemen zijn voor een Bitcoin-ETF die nog moeten worden opgelost. Volgens hem is er te veel dat nog moet worden opgelost en dat kan nog meer dan een jaar duren.

Een van de problemen voor een Bitcoin-ETF is de relatief onvolwassen markt, zoals Kelly eerder stelde. Daarnaast wordt marktmanipulatie in de cryptomarkt gezien als een punt van zorg, zo stelde onder andere de voorzitter van de SEC.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock