In Wyoming, een staat de Verenigde Staten is onlangs een wetsvoorstel gedaan die cryptomunten volledige eigendomsrechten geeft. Zo zou het voor banken bijvoorbeeld mogelijk zijn om cryptomunten op te slaan. Als de wet door gaat, is Wyoming de eerste staat die dit mogelijk maakt.

Het wetsvoorstel is ingediend door een groep van  Democraten en Liberalen. Als de wet doorgaat hebben cryptomunten en andere digitale activa dezelfde eigenschappen als ander bezit. Dit zal een eind maken aan het grijze gebied in de wet waarin cryptomunten zich nu bevinden.

Daardoor zouden banken cryptomunten in hechtenis kunnen nemen. Ook beschrijft de wet hoe de rechters cryptomunten zouden moeten behandelen.

Caitlin Long, mede-oprichter van de Wyoming Blockchain Coalitie stelde dat de wet een grote stap voorwaarts is voor Wyoming. Ze stelde dat het een geschenk uit de hemel is voor cryptostart-ups en gebruikers van cryptomunten.

Het wetsvoorstel heeft nog een lange weg te gaan

De wet mag dan een grote stap voorwaarts zijn voor de cryptowereld. Het is wel slechts een voorstel, zo stelde Long. De introductie van de wet is alleen een eerste stap. Long vervolgde:

De wet die is geïntroduceerd moet nog door alles heen gaan. Er kan nog van alles gebeuren in het wetgevingsproces, het is niet klaar voordat de gouverneur de wet ondertekend. Maar de wet heeft het momentum en veel steun.

Maar als de wet het haalt dan betekent het wel iets groots volgens Long. Zo stelde ze:

Het geeft de blockchainindustrie zeker weten iets wat het nodig heeft, dat is namelijk een definitie in de wet. Dat tilt het naar een volgend niveau. Zelfs de Bitcoinpuristen die niks met wetgevende instituties hebben, zullen een goed gevoel hebben met de legale status van hun bezitting.

Volgens Long was er ook een ander wetsvoorstel. Die zou cryptomunten hetzelfde beschouwen als effecten. Dat zou betekenen dat tussenpersonen cryptomunten moeten opslaan. In dat geval zouden cryptomunten de directe eigendomsrechten verliezen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock