Coinbase, een handelsplatform voor cryptomunten, heeft aangekondigd dat het 1 miljard Stellar Lumens (XLM) weggeeft aan gebruikers. Dat staat gelijk aan zo’n 106 miljoen dollar. Gebruikers moeten daarvoor wel het Stellar-protocol bestuderen.

De actie is onderdeel van Coinbase Earn, een educatieve tak van het handelsplatform. Tot nu toe is de Stellar-actie de grootste ooit. Iedere gebruiker kan tot wel 50 dollar aan XLM verdienen.

Daarvoor moet men een aantal video’s over Stellar bekijken en een aantal vragen beantwoorden. Tot slot moet je vier vrienden uitnodigen die dat ook doen. Totaal zijn het zo’n vijf video’s die alle ongeveer drie minuten duren.

Momenteel is het alleen voor mensen uit de Verenigde Staten mogelijk om mee te doen. Mensen buiten de V.S. komen op een wachtlijst.

Coinbase op de Stellar-tour

Eerder deze maand kondigde Coinbase aan dat het XLM toevoegt aan het platform. Zo kunnen gebruikers van Coinbase nu XLM verhandelen, opslaan, ontvangen en verzenden.

Daarnaast werd XLM daarvoor al toegevoegd aan Coinbase Pro, de tak voor professionele beleggers.

Het is overigens niet de eerste mega actie met XLM. Zo kondigde handelsplatform Blockchain.com vorig jaar aan dat het 125 miljoen dollar aan XLM weggeeft aan klanten. Dat is tot op het heden de grootste airdrop ooit van cryptomunten. En waarschijnlijk de grootste weggeefactie aan consumenten ooit, zo stelde het handelsplatform.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties