De crypto-industrie heeft het ‘WiFi of Bluetooth moment’ nodig. Dat stelt Charles Hoskinson, de oprichter van IOHK. IOHK is een bedrijf die cryptomunten ontwikkelt, bijvoorbeeld Cardano.

Momenteel opereren alle cryptomunten apart. Dat betekent dat alle informatie op de blockchain van een cryptomunt, alleen op die blockchain blijft. Maar uiteindelijk moet het anders. Het zou namelijk beter zijn als alle blockchains informatie kunnen doorgeven aan elkaar. Volgens Hoskinson zou dat heel goed zijn voor de industrie.

Niet alleen blockchains, maar ook banken

We zijn alleen nog lang niet op het punt dat blockchain met elkaar kunnen communiceren. Volgens de ontwikkelaar van Cardano moeten er eerst standaarden worden ontwikkeld.

Door standaarden kan informatie makkelijker worden doorgegeven tussen cryptomunten. Alleen niet alleen tussen cryptomunten. Banken zouden ook mee moeten doen, stelt Hoskinson. Hij zei:

Wat we nu zien, is dat er een verzameling aan standaarden wordt ontwikkeld. Deze zullen de komende drie tot vijf jaar onvermijdelijk convergeren. Hierdoor wordt een situatie gecreƫerd, waarin je informatie en waarde kan verplaatsen tussen alle verschillende systemen. Niet alleen tussen Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Cardano, maar ook naar je reguliere bankrekening.

Hoskinson noemde dit het ‘Wifi of Bleutooth moment’ en dat heeft de industrie nodig.

Er worden stappen gezet

Er worden momenteel wel stappen gemaakt om tot standaarden in de industrie te komen. Vorige maand heeft de Enterprise Ethereum Alliance (EEA) namelijk bevestigd dat het een ’token taskforce’ zal opzetten in 2019. De EEA is een groep voor standaarden op de Ethereumblockchain met meer dan 500 leden.

De token taskforce zal zich focussen op de communicatie tussen verschillende blockchains.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock