De Google Play Store heeft verschillende nieuwsapps voor crypto en blockchain van zijn platform verwijderd. De applicaties van enkele grote mediaplatform als Cointelegraph en Coindesk zijn niet meer te downloaden in de digitale winkel.

Voor Android telefoons is de Google Play Store de plek waar applicaties worden gedownload. Maar als het aan Google ligt, zal dat niet meer gebeuren voor nieuwsapps die de cryptoindustrie een stem geven.

Een afbeelding van Cointelegraph laat zien dat de apps van de twee grote mediaplatformen niet meer toegankelijk zijn in de store:

Screenshots of results returned for Cointelegraph and Coindesk

Voor Cointelegraph kwam de ban uit de lucht vallen. Zo werd het mediaplatform niet geïnformeerd. Eenmaal het platform om een reactie van Google vroeg, bleef het stil.

Niet de eerste tik aan crypto

Het is niet de eerste keer dat Google of de Play Store crypto gerelateerde apps aanpakt. Eind december moest ook MetaMask, een grote wallet voor Ethereum, er aan geloven. Dan Findlay, een hooggeplaatste ontwikkelaar van MetaMask, reageerde toen als volgt op het nieuws:

Ik hoop dat een een foutje was van Google, maar in combinatie met alle crypto-Youtubers die worden verbannen van het platform, denk ik dat het zeker een signaal afgeeft hoe Google aankijkt tegen decentrale technologie├źn.

Naast MetaMask pakte Google in 2018 ook al enkele miningapps aan. Deze werden net als Cointelegraph, Coindesk en MetaMask verwijderd uit de Play Store. Daarvoor pakte de zoekmachine ook al crypto gerelateerde advertenties aan.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties