Het hooggerechtshof in India heeft op woensdag een voordelige uitspraak gedaan voor crypto. De hoge rechters hieven namelijk een bankverbod op voor cryptobeurzen. Hierdoor kunnen de beurzen weer fiat-naar-crypto zaken doen, waardoor het voor Indiƫrs makkelijker wordt om toegang tot de digitale munten te krijgen.

India is de vijfde grootste economie in de wereld en groeit hard. Bovendien wonen er meer dan een miljard mensen in het land. Voor twee jaar lang heerste er een verbod voor banken om zaken te doen met handelsplatformen voor cryptomunten. Deze werd toen der tijd opgelegd door de centrale bank in het land.

Volgens Sumit Gupta, oprichter en CEO van CoinDCX, zal de uitspraak nieuwe kansen in het land mogelijk maken. Hij zei:

De opheffing van het verbod door het hooggerechtshof opent nieuwe deuren voor India in termen van investeringen, de economie en de markt als geheel. Als een van de weinigen die nog in business zijn, zijn wij het hooggerechtshof dankbaar dat zij onze kant van het verhaal wilden horen.

Meer liquiditeit

De Indiase centrale bank verbood banken in 2018 zaken te doen met cryptobeurzen. Hierdoor moesten de beurzen in het land sluiten, naar het buitenland verplaatsen of zich alleen toeleggen op crypto-naar-crypto handel.

Dit zorgde er voor dat het publiek maar moeilijk toegang had tot cryptomunten. Ze konden immers geen cryptomunten kopen met hun nationale munt, de rupee.

Volgens Tanvi Ratna, oprichter en CEO van Policy 4.0, zal deze winst betekenen dat er meer liquiditeit naar cryptobeurzen in India zal stromen.

Nu het verbod is afgeschaft moet de banktoegang, de grootste hindernis, weer aantrekken. Dit zal zorgen tot meer liquiditeit en een betere toegang tot de markt.

Bron: Coindesk

Foto: iStock