Handelaren in de cryptomarkt lijken steeds meer vertrouwen te krijgen in Ethereum, de tweede grootste cryptomunt van het moment. Dat is te zien aan het stijgende aantal hefboomposities op Ethereum, die op een prijsstijging speculeren.

Ethereum moet het vooral hebben van het technische momentum. De munt zal in juli een belangrijke upgrade ondergaan. De eerste stap naar ETH 2.0 wordt dan gezet. En dat vinden handelaren maar al te interessant. Zo laat Paolo Ardoino, CTO van Bitfinex weten:

Bitfinex is het grootste platform voor liquiditeit voor Ethereum. De lancering van ETH 2.0 wordt nauw in de gaten gehouden door investeerders en andere belanghebbenden.

Aantal ether futures stijgt hard

Dat handelaren positief zijn gestemd over de upgrade naar de nieuwe versie van Ethereum is te zien aan het aantal open long futurescontracten op Bitfinex. Deze zijn in 2020 hard gestegen, zoals te zien is op de grafiek van TradingView.

ethlongs

Een future positie geeft handelaren het voordeel dat ze met een hefboom handelen. Hierdoor zijn winsten (net zoals verliezen) groter dan de stijging van het onderliggende product, in dit geval Ethereum.

Ook andere platformen zien toename

Bitfinex is niet het enige platform waar Ethereum steeds populairder wordt. Ook op BitMEX neemt het momentum toe. Daar werd onlangs een nieuw futurescontract voor Ethereum gelanceerd.

En ook over-the-counter handelshuizen zien een toenemende interesse. Zo zei Ricky Li, mede-oprichter van handelsfirma Altonomy:

We hadden een redelijke vraag naar ETH tijdens de laatste daling medio maart, met een paar grote investeerders die posities innamen voor de komende 2.0 upgrade.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties