In een brief aan investeerders schrijft Dan Morehead, de CEO van Pantera Capital, dat hij rekening houdt met een wel heel erg mooi scenario voor de Bitcoin. Volgens de investeerder is er een 50 procent kans dat een digitale munt 500.000 dollar kost in augustus 2021.

Pantera heeft een speciale focus op crypto. Het fonds heeft bijvoorbeeld belangen in Bakkt, Bitstamp en Ripple. Totaal beheert het zo’n 335 miljoen dollar. Morehead zegt in de brief dat hij hinkt op twee gedachten. Maar door logische redenatie hij op een hogere prijs van de Bitcoin rekent.

Als het nieuwe aanbod halveert, en al het andere gelijk blijft, moet de prijs stijgen.

Daaraan voegde de fondsbeheerder toe:

ALS de geschiedenis zich herhaalt, moet een bitcoin pieken in augustus 2021, op 533.431 dollar. Natuurlijk is dat een grote ALS. Die prijs klinkt als waanzin… Maar ik bedoel te zeggen dat er meer dan een 50/50 kans is dat bitcoin omhoog gaat, en wel zeer hoog.

Bitcoin halving

Iedere vier jaar halveert het nieuwe aanbod bitcoins en daarmee wordt de Bitcoin steeds schaarser. De volgende halving staat gepland op 12 mei. En als we naar de geschiedenis kijken, is zo’n halving een belangrijk moment voor de Bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

De halving stond bij alle voorgaande edities aan de wieg van een nieuwe stierenmarkt. Zo benadrukte ook Morehead. Hij zei:

Historisch gezien heeft de Bitcoin 459 dagen voor de halving een bodem neergezet, klimt daarna iets en vervolgens explodeert de prijs naar boven. Na de halving duurt een rally gemiddeld 446 dagen, van de halving tot de piek in de stierenmarkt.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties