De ontwikkelaar van de cryptomunt EOS, Block.One, moet een boete van 24 miljoen dollar betalen. Dat blijkt uit een persbericht van de Amerikaanse beurswaakhond. Block.One zou namelijk met EOS een ongereguleerd effect hebben uitgegeven, en dat is strafbaar.

Wel is de boete slechts een schijntje van het bedrag dat Block.One met de Initial Coin Offering (ICO) van EOS ophaalde. Dat bedrag staat op 4,1 miljard dollar.

Sterker nog, de beslissing van de Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt open armen te worden ontvangen in de cryptomarkt. Zo staat de gehele top 10 cryptomunten op Coinmarketcap dik in het groen, met als uitblinker EOS. De cryptomunt staat over een periode van 24 uur bijna 10 procent in de plus.


Geen verdere actie nodig

Volgens Block.One heeft de boete alleen betrekking op de EOS tokens die op de blockchain van Ethereum werden uitgegeven. Ook wel ERC-20 tokens genoemd. Deze tokens zijn alleen niet langer meer in circulatie, omdat deze ERC-20 tokens zijn ingeruild voor EOS tokens op de eigen blockchain van EOS.

Zo stelde Block.One in een eigen verklaring dat het de huidige EOS tokens niet hoeft te registreren als effect bij de SEC. Iets wat normaal wel zou moeten, als de huidige EOS tokens het ongereguleerde effect waren.

Block.One zal niet worden onderworpen aan beperkingen die normaal wel van toepassing zouden zijn bij dit soort gevallen. Block.One gelooft dat deze ontheffing door de SEC bewijst dat Block.One altijd met goede bedoelingen heeft gehandeld in de Verenigde Staten en wereldwijd.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties