Het huidige financiële systeem onderschat de impact van cryptomunten als bitcoins. Tenminste volgens William Peets, CIO bij Passport Capital. Een voorbeeld van deze impact is dat cryptomunten huidige monopolies in het systeem kunnen wegnemen.

Peets deed zijn uitspraken in een interview van Real Vision Finance. Hij noemt deze impact zelf een deflationaire impact, omdat cryptomunten als de Bitcoin en met de blokchain als onderliggende technologie veel in kosten kunnen snijden.

Deze kosten zijn nu nog verdiensten voor verschillende bedrijven, zoals banken. Maar als crypto’s deze kosten wegnemen, dan zullen verschillende bedrijven een deel van de inkomsten zien wegvallen.

Efficiëntere processen

Volgens Peets is het de hoogste tijd dat het financiële systeem eens op de schop gaat. En daarom zijn cryptomunten meer als welkom voor de fondsbeheerder. Cryptomunten met de blockchain kunnen namelijk vele processen goedkoper laten verlopen. Zo zei Peets:

De uitgifte van effecten, tokenisatie van reële activa, handel in deze activa en de opslag ervan. Al deze processen kunnen efficiënter met de blockchain. Dit zal de marges van banken als State Street of Northern Trust verkleinen. Dit is allemaal deflationair.

Naast de verandering die Peets ziet, ziet hij ook dat een groot deel van de markt deze verandering niet ziet aankomen. De markt onderschat de deflatoinaire verandering die de blockchain met zich brengt.

Is het huidige systeem nog houdbaar?

Bovendien vindt de CIO de aanstaande verandering een goede. Omdat het nu matig werkende systemen kan optimaliseren, zoals het op schuld gedreven systeem dat we nu kennen.

Wat er nu gebeurt in de wereld als je kijkt naar de hoeveelheid schuld en het negatieve [rente] deel daarvan, zet het je aan het denken. Is het huidige monetaire systeem nog houdbaar?

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties