Volgens Jeffrey Sprecher, CEO van de Intercontinental Exchange (ICE), neemt de interesse van professionele beleggers in bitcoins steeds meer toe. Zo zijn er allerlei financiële instellingen die bij Bakkt interesse tonen in de digitale munt.

ICE is de eigenaar van Bakkt. Het nieuwe platform voor bitcoins futures, waar echte bitcointransacties bij komen kijken eenmaal de contracten aflopen. Daarnaast is ICE ook de eigenaar van onder andere de New York Stock Exchange (NYSE).

Na slechts een maand na de lancering van de nieuw bitcoin futures bij Bakkt komen steeds meer financiële instellingen lang bij het platform, om te kijken of bitcoins wat voor hen zijn. Sprecher zei:

Allerlei soorten financiële instellingen praten met ons en kijken hoe dit in hun zaak past. Ook vragen ze wat wereldwijde toezichthouders er van vinden, enzovoort. We hebben dus een dialoog op grote schaal.

Veel handel in Bakkt zijn futures

Tegelijkertijd met de enorme dialoog die Bakkt heeft, worden de futures op het platform van Bakkt steeds populairder. Deze kunnen momenteel alleen door professionele beleggers worden verhandeld.

De cijfers van de futures ondersteunen dus het verhaal van Sprecher, want in de afgelopen week explodeerde het aantal verhandelde futurescontracten.

Bitcoin opties

Ook gaf Sprecher aan dat Bakkt serieus kijkt naar de mogelijkheid om ook opties voor bitcoins aan te bieden. Iets wat eerder al werd aangegeven door de CEO van Bakkt, Kelly Loeffler. De toevoeging van opties zal volgens Sprecher een transparantere markt maken waarbij een efficiëntere prijs tot stand zal komen.

Het [bitcoin] leent zich heel goed voor de optiemarkt waar mensen in opties handelen en hedgen [verzekeren] met de onderliggende waarde. Alleen het perfect hedgen van iets gaat alleen als ze dit doen bij een locatie waarvan men weet dat deze te vertrouwen en transparant is.

Bron: TheBlockCrypto

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties